Spletna trgovina

Naše spletne trgovine prodajajo!

Na trgu obstaja veliko rešitev, ki omogočajo podjetjem postavitev in vodenje spletne trgovine. Principi vseh teh so si zelo podobni, omogočajo vnos artiklov, razvrščanje po osnovnih kategorijah, košarico in naročilo.

Tudi naša rešitev spletnih trgovin omogoča vse to.

V čem smo torej drugačni?

Pristop.

Z naročnikom analiziramo vrste artiklov, ki jih želi imeti v spletni trgovini. Vsak artikel ima določene lastnosti, ki so skupne skupinam artiklov. Na osnovi lastnosti zgradimo model, ki do potankosti opisuje posamezen artikel. Prav tako je s šifranti poenostavljen vnos posameznih artiklov, ker se namesto vpisovanja tekstov izbirajo podatki iz prednastavljenih naborov. Takšen način strukturiranih podatkov v administraciji omogoča na spletnih straneh za obiskovalca lažji način iskanja želenega artikla preko naprednih iskalnikov.

Artiklu tudi omogočimo pripenjanje ene ali več slik, ki ponazarjajo artikel, v različnih dimenzijah, ki se kreirajo avtomatično, ter vodnim žigom v primeru avtorskih slik.

Prijava v sistem in košarica.

Obiskovalec, ki želi kupiti izdelek v spletni trgovini se prijavi v sistem, tako da za uporabniško ime izbere svoj elektronski poštni naslov. Geslo za vstop v sistem se mu pošlje na vpisani email. S tem se vzpostavi prva zanesljiva povezava med sistemom in uporabnikom. Če obiskovalec navede napačne ali izmišljene podatke, sistema ne more uporabljati. Ob prvi prijavi v sistem se od uporabnika zahtevajo njegovi osebni podatki, po potrebi pa še podatki o podjetju in o dostavi. Ti podatki se od uporabnika zahtevajo le prvič, kasneje pa uporabnik do njih dostopa le na zahtevo.

Ob nakupu sta tako potrebna za potrjenega uporabnika le dva koraka, prijava v sistem in naročilo.

Klasično košarico smo modificirali z uporabo sodobnih internetnih tehnologij (jQuery in AJAX) tako, da se količine naročenih artiklov menjajo na klik z miško brez vpisovanja številk in brez ponovne osvežitve spletnih strani.

Način plačila.

Naša spletna trgovina trgovina omogoča izbiro različnih vrst načinov naročil. Poleg klasičnih načinov nakupa po povzetju in pri prodajalcu smo v sistem vdelali neposredno plačevanje s kreditnimi karticami in paypalom. Za izvedbo smo uporabili lastno rešitev, ki omogoča osveževanje statusov naročil neposredno s komuniciranjem z omenjenimi servisi v ozadju.

Statusi naročil in obveščanje.

Vsako naročilo lahko opremite s statusi naročil (Sprejeto, Pripravljeno, Odposlano, Zaključeno) za lažje spremljanje naročil tako s strani administratorja kot kupca. V sistemu je omogočeno tudi pošiljanje obvestil po elektronski pošti ali po SMS-u ob vsaki spremembi statusov.

Izmenjava podatkov z lastnim knjigovodskim programom.

V primeru, da ima Vaš program za vodenje artiklov omogočen standardiziran prenos podatkov, pripravimo servisne aplikacije za avtomatično izmenjevanje podatkov kot so vklop in izklop izdelkov, ceniki in zaloge v eno smer ter naročila iz spletne trgovine v drugo smer. V primeru da takšnega programa nimate, oz. Vam tega ne omogoča pa vam pripravimo spiske artiklov po kategorijah za lažje ažuriranje lastnih cenikov ter zalog ročno.

Posebnosti.

V kolikor Vaše podjetje ponuja trgu specifične izdelke ali ima posebno ponudbo, kjer so potrebni dodatni parametri ali sestavljeni izdelki iz polizdelkov Vam prilagodimo aplikacijo po Vaši meri.

Dodatne možnosti.

B2B (Business to Business) je za razliko od B2C (Business to Customer) možnost za distributerje. V aplikaciji smo predvideli možnost sistema cen in popustov za različne uporabnike sistema. Sistem prilagodimo po različnih parametrih za Vaše področje dela kot so na primer različne vrste izdelkov, kategorije, blagovne znamke, skupaj vezane na posameznega uporabnika.

Affiliate (partnerski programi).

Partnerski program je program za internetne založnike in je najmnožičnejši način oglaševanja na Internetu. Spletni založnik na svojo stran postavi Vašo reklamo v obliki bannerja (oglasne pasice) ali povezave. Za vsakega kupca, ki je prišel iz njegove strani in opravil nakup v Vaši spletni trgovini, mu pripada dogovorjen procent od prodaje. Sistem za izvedbo partnerskega programa z vsemi potrebnimi parametri je lahko tudi del Vaše spletne trgovine.

V ponudbi je vključeno gostovanje spletnih strani in internetna domena v obliki .si.

Kontakt

Sedež:
Petrov & Petrov d.o.o.
Ljubljanska 27, 6230 Postojna, Slovenija
telefon: +386 (0)41 691 864

email: info@petrov-petrov.si
web: www.petrov-petrov.si